molen1INFOPOL, Birou de Traduceri si Consultatii

Singur invăţaţi limba olandeză.

Să munceşti şi să trăieşti intr-o altă ţară!
De multe ori considerăm acest fapt a fi mult mai simplu decât este el in realitate.

Poate că vă gândiţi in felul următor: “dispun aici de cunoştinţe şi prieteni români.
Trăiesc şi imi desfăşor activităţile intr-o mică comunitate de români, care mă intţeleg şi cu care mă simt bine. Pentru ce să invăţ atunci o limbă străină atât de dificilă? “
Acest lucru rămâne desigur la alegerea dvs şi este absolut hotărârea dvs.

Legăturile şi contactele cu ţara in care v-aţi stabilit (provizoriu sau definitiv), nu vor fi insă, ca urmare a acestui lucru, niciodată profunde, mai degrabă superficiale şi nu vă veţi simţi probabil niciodată cu adevarat implicat sau inclus in societate.
Atât in viaţa cotidiană la locul de muncă cât şi in timpul liber, veţi simţi o uşoară izolare socială, o lipsă de apartenenţă la lumea inconjurătoare. Astfel nu va putea fi vorba de o apropiere reală intre dvs şi olandezii sau belgienii cu care aveţi fără indoială de-a face.

Olandezii si belgienii aşteaptă din partea dvs să prezentaţi oarecare interes in limba lor – chiar dacă la inceput vă este foarte greu să vă exprimaţi in limba olandeză. Sistemul olandez şi belgian de invăţământ gimnazial oferă copiilor lecţii de limba engleză, dar si de limba germană si desigur in Belgia, de limba franceză pentru ca ei să se poată descurca cu ajutorul acestor limbi străine in majoritatea ţărilor de pe glob. Limbile străine sunt considerate elementare şi esenţiale.

Şi in sistemul de invăţământ din Româania se acordă in ultimii ani tot mai multă atenţie limbilor stăine., insă limba olandeză nu este o limbă de largă circulaţie. Dar in cazul in care
v-aţi hotărât să locuiţi pentru o perioadă mai lungă in Olanda sau in Belgia, atunci cunoaşterea limbii este absolut necesară.
Desigur că doriţi să fiţi inţeles de patron sau angajator, de colegi sau de invăţătorul copiilor la şcoală. Probabil trebuie să mergeţi şi la medicul de familie sau la spital.

Biroul de Consultanţă Infopol vine astfel in ajutorul multor români prin intermediul cursurilor de limba olandeză oferite de către un profesor licenţiat de limba olandeză, care se poate exprima si in limba engleză, franceză si germana.

De ce anume aveţi nevoie pentru a urma acest curs? Pe scurt : profesorul nu vă poate invăţa limba olandeză. Acest lucru trebuie s-o faceţi singur! Deci, atenţie, singur invăţaţi limba olandeză. Profesorul doar vă ajută şi vă indrumă pe parcursul studiului de invăţare a limbii olandeze, şi anume pentru a putea vorbi, citi şi scrie in limba olandeză. In plus veţi primi intotdeauna notiţe şi reguli in scris, privind materia studiată. Printr-o atitudine activă din partea dvs, constând si in incercarea de a efectua temele pentru acasă, veţi realiza cu succes invăţarea limbii olandeze.

In cadrul grupului de cursanţi poate avea loc o diferenţiere, şi anume cursanţi care doresc şi pot să inveţe limba olandeză intr-un timp foarte scurt şi cursanţi care optează şi au nevoie de un timp mai indelungat pentru realizarea acestui scop. In funcţie de acest lucru Infopol vă oferă posibilitatea de a urma un curs rapid de limba olandeză. Acest curs este deosebit de intensiv şi are loc de doua ori pe săptămână, respectiv seara.

Pentru orice informţtii suplimentare Biroul de Consultanţă Infopol vă săa la dispoziţie.
Mihaela van Meurs-Manolescu
Tel.: 0031651937227
E-mail: miha@kpnplanet.nl
www.info-pol.eu

Malgorzata Lukasik
Tel.: 0031630384591
E-mail: lukasik@info-pol.eu
www.info-pol.eu